- Autor: STOB
- Doba přípravy (min.): 30
- STOB recept
- Porce: 1.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Mléko odstředěné průměr | 30 |
Solamyl | 10 |
Mouka pšeničná polohrubá | 30 |
Jahody | 150 |
Tvaroh odtučněný průměr | 250 |
Energetická hodnota celkem: 1612 kJ
Bílkoviny (g): 36,
Tuky (g): 3,
Sacharidy (g): 54,
SAFA (g): 1,
Cukry (g): 24,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 0
Postup přípravy
Smícháme mouku, solamyl, mléko, tvaroh a vypracujeme těsto. Vyvílíme plát o síle cca 0,5cm a rozkrájíme na čtverce zhruba 8x8cm. Jednotlivé čtverce naplníme jahodami a vaříme ve vroucí vodě dokud knedlíky nevyplavou na hladinu. Zbylé jahody rozmixujeme a vzniklým pyré poléváme knedlíky při servírování.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.